АрхивСтоян Пасев. На заседание на местния оперативен щаб, под негово ръководство,

...
АрхивСтоян Пасев. На заседание на местния оперативен щаб, под негово ръководство,
Коментари Харесай

Днес решават ще пуснат ли варненци до плажа и морето, определят парковете за разходки във Варна и областта

 АрхивСтоян Пасев. 

На съвещание на локалния действен щаб, под негово управление, се чака да бъде разисквана и опцията за анулацията на заповедта на шефа на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова, с която бе стеснен достъпа до плажа, морето и Крайбрежната алея във Варна.

Очаква се след издадената заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за отварянето на парковете и градините за разходка на родители с деца, както за спортуващи и стопани на кучета, заповед да издаде и кметът на морската столица Иван Портних. В нея би трябвало да бъдат конкретизирани местата, до които варненци ще имат достъп, както и изискванията и разпоредбите за сигурност, които би трябвало да се съблюдават.

Според регионалният шеф на Варна би трябвало да се реши къде във Варна и региона може действително да бъде реализиран надзор за спазването на ограниченията срещу разпространяването на ковид, за които наблюдават органите на реда.

Стоян Пасев изрази опасенията си, че в случай че достъпа до всички местности и отдалечени зони за отдих бъде позволен, може да се стигне до скупчване на хора на пикник и основаването на рискови обстановки към разпространяването на вируса. 

Както към този момент медията ни заяви, здравният министър Кирил Ананиев пусна нова официалнa заповед, в която се прекратява възбраната за визити в парковете. Тя влиза в действие от през днешния ден, 27 април.

В заповедта обаче има някои ограничавания, които би трябвало да се съблюдават. Посещенията в парковете е позволено за следните лица:

- деца до 12 години, наложително с техни родители, само че не повече от двама възрастни, във времето от 09:30 до 18:30 всеки ден

- притежатели на кучета, само че не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден

Задължително би трябвало да се съблюдава отдалеченост от 2,5 метра, носенето на маски е наложително, използването на алкохол е безусловно неразрешена. Сядането и тревни площи би трябвало да се заобикаля.

Остава в действие възбраната за визити на спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.

На база заповедта на министъра на опазването на здравето, кметовете на общини следва да основат нужната организация за използване ограниченията, съгласно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР